Tips & Tricks Legpuzzel

De legpuzzel, of paspuzzel, kan soms voor moeilijkheden zorgen. Hoe begin je nu precies aan zo’n puzzel, en welke tips kan onze redactie jou meegeven?

 

Tips & Tricks Legpuzzel

 

Allereerst is het belangrijk om weten dat er verschillende moeilijkheidsgraden beschikbaar zijn voor de legpuzzel. De moeilijkheid van zo’n puzzel wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren: de hoeveelheid zwarte vakjes in het raster, maar ook de hoeveelheid woorden die uit eenzelfde aantal letters bestaat bijvoorbeeld.

Start eerst met de gemiddelde legpuzzel en probeer deze onder de knie te krijgen. Lukt het vlot om een gemiddelde legpuzzel op te lossen, dan ben je klaar voor de gevorderde versie!

Tips & Tricks

  1. Bekijk de woordenlijst met in te vullen woorden goed. Is er bijvoorbeeld maar 1 9-letter-woord in te vullen, ga dan op zoek in het raster naar de enige plek waar je dat woord kan invullen. Zijn er al letters ingevuld, dan kan je in de woordenlijst opzoeken welke woorden passen.

  2. Vanaf dat je één woord hebt kunnen invullen, vertrek je van daaruit verder naar de omliggende vakjes. Welke letters kunnen je verder helpen en hoe lang moeten de woorden zijn? Check je woordenlijst en elimineer de verschillende opties.

  3. Hoe meer woorden je al hebt ingevuld, hoe makkelijker het oplossen wordt. Er is dan vaak nog maar één optioneel woord dat ingevuld kan worden. Twijfel je? Onthoud dan dat de puzzel altijd maar op één manier oplosbaar is. Kom je echt niet uit de plaatsing van twee woorden? Probeer het eerst op de ene manier. Kijk goed wat de volgende mogelijkheden zijn als je voor een bepaald woord kiest. Blijkt het woord dat jij gekozen hebt nadien toch niet correct te zijn en kom je er niet meer uit? Wis eenvoudigweg de puzzel en begin opnieuw! Je weet nu alvast zeker waar dat ene woord niét moet komen.

Veel puzzelplezier!