Dossier Sudoku...

Over de puzzels die we op Puzzelclub aanbieden worden op regelmatige basis artikels gepost. Dat gebeurt in zeer uiteenlopende categorieën, dit zijn de tags die je bovenaan op de overzichtspagina vindt. We vertellen je graag wat meer over de historiek van een puzzel, maar ook hoe je de puzzel het best oplost en welke varianten allemaal bestaan. Af en toe mag het ook wat luchtiger in de vorm van onze wist-je-datjes rubriek.

In dit dossier bundelen we alle artikels die in ons magazine verschijnen over de sudoku. Klik door om het volledige artikel te lezen over dat onderwerp.

Dossier Sudoku...

Waar komt de sudoku vandaan?

Dit bericht gaat in op de historiek en de oorsprong van de sudoku. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, ligt de oorsprong van de sudoku namelijk helemaal niet in Azië. De sudoku is een afleiding van het Latijns Vierkant. Klik hier om dit artikel te lezen.

Hoe los je een sudoku op?

Heb je geen flauw idee hoe je begint aan het oplossen van een sudoku? Geen zorgen, een sudoku oplossen is niet moeilijk, je moet maar één regel volgen. In dit artikel vind je een handleiding en enkele tips om sudoku’s foutloos in te vullen.

Sudokutactieken voor gevorderden

Niet alle sudoku’s zijn even makkelijk. Op Puzzelclub bieden we sudoku’s aan in verschillende moeilijkheidsgraden. Om de sudoku’s van het expertniveau op te lossen zijn er enkele extra tactieken die je kan toepassen. Als je hier klikt kom je alles over die tactieken te weten en word je binnenkort een echte sudokuexpert!

Sudoku: een arsenaal aan varianten

Geen enkele sudoku kan de populariteit van wat we nu de standaard sudoku noemen evenaren, maar toch zijn er een heleboel varianten ontstaan in de geschiedenis van de sudoku. Benieuwd naar de meest bekende? In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende varianten.

Wist-je-datjes over sudoku

Wist je dat sudoku de meest populaire logische puzzel ter wereld is? En dat sudoku’s oplossen zou helpen tegen geheugenverlies? Nog meer leuke weetjes over de sudoku vind je in dit artikel.

Telkens als er nieuwe artikels gepubliceerd worden over de sudoku, zal dit dossier aangevuld worden. Ben je op zoek naar bepaalde informatie over de sudoku? Als je onze dossiers raadpleegt vind je ongetwijfeld wat je zoekt!