Puzzelclub lid worden

Puzzelclub lid worden

Digitaal puzzelen in heel de Europese Unie!

Een paar jaar geleden zijn de roamingkosten voor mobiel dataverkeer in heel de Europese Unie definitief afgeschaft. Jij kan dus nog steeds in het buitenland bellen, surfen en mobiel puzzelen zonder je zorgen te moeten maken over torenhoge telefoon- en datafacturen.

 
En dat is goed nieuws voor onze leden! Wanneer je naar het buitenland gaat kan je lekker mobiel blijven verder puzzelen op je smartphone of tablet zonder wifi of meerkost.

Digitaal puzzelen in heel de Europese Unie!

Puzzel altijd & overal

Je gaat op autovakantie en je wil even ontspannen terwijl je partner aan het rijden is: geen probleem, Puzzelclub staat voor je klaar. Of je zit aan de Rivièra te genieten van de zon en je krijgt zin om te puzzelen. Overwinter jij elk jaar in het buitenland? Je hoeft niet langer een apart telefoonabonnement te nemen om gebruik te maken van mobiel internet, als jij een abonnement op Puzzelclub hebt dan blijf jij gewoon lekker puzzelen waar je ook bent.
 
Het enige dat je bij je moet hebben op vakantie in het buitenland al je puzzels bij de hand te hebben is je tablet of smartphone. Of surf gewoon via de PC van je verblijfplaats naar Puzzelclub. Geen gezeul met boekjes, potloden en gummen maar gewoon je mobiel toestel gebruiken om onbeperkt te puzzelen zonder gedoe!
 
Ook als jij naar Turkije of een ander land gaat waar nog roamingkosten zijn kan jij makkelijk puzzelen. Verbind je dan met  WiFi en ook dan hoef jij geen schrik te hebben van onvoorziene extra kosten bovenop jouw abonnement.
 
De mogelijkheden zijn eindeloos. Zeker als je geen meerkost moet betalen is het nog eenvoudiger om altijd & overal te puzzelen!

 

Wat is roaming precies?

Wanneer je je smartphone in het buitenland gebruikt, om te bellen, smsjes te sturen of te internetten gebruik je het netwerk van de telecom-aanbieder in het buitenland. Voorheen mocht de buitenlandse operator hiervoor een vergoeding vragen aan jouw provider. Die kosten werden door de provider doorgerekend aan de klant, waardoor je je factuur fors zag toenemen wanneer je in het buitenland was geweest en per ongeluk je mobiele data was vergeten af zetten.

 

Waar geldig?

Gelukkig kan dat nu niet langer voor vallen, want alle roamingkosten zijn afgeschaft in de Europese Unie. Welke landen behoren ook alweer tot de Europese Unie? Dat zijn Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ijsland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad en Zweden.

Ook Ijsland, Liechtenstein en Noorwegen hebben hun roamingtarieven afgeschafd. Enkel Zwitserland volgt nog niet. Ook in niet EU-landen, zoals Turkije, blijf je voorlopig roamingkosten betalen.

 

Roamen zoals thuis

RLAT, oftewel ‘Roam like at Home’ betekent simpelweg dat je in alle Europese lidstaten belt, sms’t en surft aan de tarieven die je in je thuisland betaalt. Dat betekent ook dat eventuele bundels waar je van geniet in het buitenland geldig zijn. Als jij bij een Belgische provider een abonnement hebt met een datavolume van 2 GB, dan gaan ook de surfsessies in het buitenland af van dit volume, zonder dat deze extra kosten met zich meebrengen. Ook gratis belminuten en gratis sms’en vallen onder dezelfde regeling trouwens.

Deze artikels vind je misschien ook leuk