Puzzelclub lid worden

Puzzelclub lid worden

Tips & Tricks binairo

De digitale binairo kan je op dezelfde manier oplossen als een papieren binairo. Het doel van de puzzel is om het raster zo in te vullen dat elke rij en elke kolom evenveel nullen als énen bevat. Er mogen niet meer dan 2 nullen of 2 enen naast of boven elkaar staan. Identieke rijen of kolommen zijn niet toegestaan.

Tips & Tricks binairo


Tips & tricks

 1. Zoek de duo’s op
  Cijfers mogen niet meer dan 2 keer naast of boven elkaar staan. Boven of naast een duo kan je dan telkens het andere cijfer invullen. Staat er bijvoorbeeld in je rooster 1-0-0-., dan weet je dat er op de laatste plaats sowieso een 1 moet komen.
 2. Vermijd trio’s

  Om trio’s te voorkomen vul je tussen 2 dezelfde cijfers het andere cijfer in.
 3. Vul verder aan
  In elke rij en in elke kolom staan telkens evenveel nullen als énen. Tel het aantal nullen en énen per kolom en rij. Als je al ergens voldoende nullen of énen hebt staan kan je die lijn verder invullen met de andere cijfers.
 4. Vermijd onmogelijke combinaties

  Als er nog slechts enkele cijfers ingevuld moeten worden om een rij of kolom te vervolledigen ga je de verschillende opties af. Wat gebeurt er als je op de ene plaats een 0 invult en op de andere een 1. Let goed op dat je geen trio’s van cijfers vormt. In het geval dat wel gebeurt weet je dat dat cijfer alvast niet op de juiste plaats staat en van plaats moet wisselen met het andere lege vakje.

 5. Geen dubbele rijen of kolommen

  Elke rij is uniek, elke kolom is uniek. Een kolom kan wel identiek zijn aan een rij. Raak je er echt niet uit, bekijk dan zeker even of je bijna gelijke rijen of kolommen hebt. Als er nog slechts 2 cijfers ingevuld moeten worden is dit een makkelijke manier die vaak over het hoofd gezien wordt om de puzzel op te lossen.


 

Tip van de redactie:

De Binaire puzzels met 5 sterren kunnen best doordenkers zijn. Deze puzzels raden we dan ook aan aan de meer geoefende puzzelaar. Vul je echt een moeilijke binairo in, kijk dan eens naar een lijn waar al enkele cijfers ingevuld zijn. Lijst de mogelijkheden op om die lijn in te vullen. Dubbelcheck of je op die manier dubbele lijnen al kan elimineren. Bekijk dan of er in je resterende opties een cijfer telkens op dezelfde plaats voorkomt. Als dat het geval is kan je dit cijfer alvast invullen. Welke mogelijkheid het uiteindelijk ook wordt, van dat cijfer kan je zeker zijn dat het op de correcte plaats staat!

 

Hoe speel je op Puzzelclub?


Je vult bij de Binairopuzzel een één in door met de muis of je vinger 1 maal op een leeg vakje te klikken. Voor een nul klik je 2 maal op het vakje. Klik je een derde keer op het vakje, dan is het vakje weer leeg. Zo ga je verder tot de hele puzzel is ingevuld.

Wist je dat een binaire puzzel ook wel een Takuzu wordt genoemd?

Ontdek het Puzzelclub Binairo aanbod door meteen hier te klikken.


Veel puzzelplezier!

Deze artikels vind je misschien ook leuk