Puzzelclub lid worden

Puzzelclub lid worden

Tips & Tricks doorloper

Een doorloper puzzel… Veel puzzelaars durven zich er niet aan wagen, de puzzel staat immers niet meteen bekend als gemakkelijk. Toch zijn doorlopers erg leuk, en bovendien erg verslavend. Een doorloper bestaat uit een diagram dat opgedeeld is in kleinere vakjes.

Naast het diagram vind je een lijst met genummerde horizontale en verticale omschrijvingen. De getallen bij de omschrijvingen komen overeen met de getallen van een rij of kolom in het diagram.

Tips & Tricks doorloper

Het moeilijke aan een doorloper is dat je niet weet waar een in te vullen woord moet beginnen of eindigen. Natuurlijk weet je dat wél bij de eerste en laatste oplossing van een regel of kolom. Dat is dan ook de beste manier om te starten met het oplossen van een doorloper.


Tips & Tricks

 1. Lees alle omschrijvingen
  Lees allereerst alle omschrijvingen, zowel de horizontale als de verticale. In de meeste doorlopers zitten wel een aantal ‘startomschrijvingen’, gemakkelijke tips die je op weg zetten. Probeer zoveel mogelijk van deze starters te vinden en op te lossen voor je aan de moeilijkere omschrijvingen begint.
 2. Vul de randen in
  Vul de antwoorden waarvan je absoluut zeker bent en die zich aan de buitenkant van het diagram bevinden als eerste in. Daarna kan je kijken of je antwoorden kent die aansluiten op de woorden die je als eerste hebt ingevuld.
 3. Zoek anagrammen
  Ga op zoek naar de omschrijvingen die om anagrammen vragen. Deze zijn ook vaak makkelijk in te vullen.
 4. Woordenschat en een heldere geest
  Om een doorloper in te vullen heb je naast een uitgebreide woordenschat ook een heldere geest nodig. Wat ook kan helpen is een puzzel- of synoniemenwoordenboek. Uiteraard kan je ook het internet gebruiken als je een synoniem wil opzoeken. Aarzel dus zeker niet als je je hoofd blijft breken over bepaalde woorden. Een (online) woordenboek kan dan soelaas brengen!
 5. Laat je niet misleiden
  Er worden vaak synoniemen gebruikt in doorlopers. Daardoor denk je dat je het woord weet, vul je het in, en blijkt het uiteindelijk om het andere synoniem te gaan dat ingevuld moet worden.


 

Hoe speel je op Puzzelclub?


Kijk goed in de lijst van omschrijvingen. Wanneer je een oplossing gevonden hebt, kan je deze aanklikken met je muis (als je op desktop of laptop speelt) of met je vinger (als je via smartphone of tablet speelt) in de lijst met omschrijvingen. De hele rij of kolom wordt dan gearceerd en ook in het diagram verschijnen kleuren.Je kunt direct met invullen beginnen in het vakje met de donkerste kleur. In de pop-up staan de omschrijvingen ook vermeld. Klik in het beginvakje van een woord dat je wilt invullen en tik de oplossing in.


Omschakelen van horizontaal naar vertical of omgekeerd is makkelijk. Klik nogmaals op het actieve (meest donkergekleurde) vakje en je richting wordt automatisch gewijzigd.Met behulp van de vier knoppen onder de omschrijvingen kun je een balkje in het diagram plaatsen ter aanduiding waar een woord eindigt en een nieuwe begint. Het balkje wordt geplaatst in het hokje dat donker gekleurd is. Door nog een keer op het blokje te klikken verdwijnt het balkje weer.

 


Veel puzzelplezier!


Ontdek het Puzzelclub Doorloper aanbod hier.

Deze artikels vind je misschien ook leuk