Puzzelclub lid worden

Puzzelclub lid worden

Hoe is de Doorloper ontstaan?

De doorloper staat bij de meeste puzzelaars bekend als een van de moeilijkere woordpuzzels. Net daarom is de voldoening nog groter wanneer je er eentje volledig kan invullen! Een doorloper bestaat uit een diagram dat opgedeeld is in kleinere vakjes. Bij een doorloper staan geen donkergekleurde vakjes in het diagram, dit in tegenstelling tot het kruiswoordraadsel en de Zweedse puzzel. Naast het diagram vind je een lijst met genummerde horizontale en verticale omschrijvingen.

Hoe is de Doorloper ontstaan?

Gelijkenis met kruiswoord

De doorloper kun je in zekere zin dus vergelijken met een kruiswoordpuzzel. Het grote verschil tussen de twee is dat er bij een kruiswoordpuzzel donkergekleurde vakjes in het raster staan waar je niets hoeft in te vullen. De extra moeilijkheidsgraad bij de doorloper zit ‘m in het feit dat je niet weet waar een in te vullen woord moet beginnen of eindigen. Je moet iets doordachter te werk gaan.

Waar komt de doorloper dan precies vandaan? Gezien zijn grote gelijkenis met de kruiswoordpuzzel nemen we aan dat hij ontstaan is als (moeilijkere) variant van de kruiswoordraadsels. Waar de doorloper voor het eerst is opgedoken is onduidelijk. Wij zijn natuurlijk maar wat blij dat we zo’n groot aanbod van doorlopers op Puzzelclub kunnen aanbieden, zowel de beginnende doorloperpuzzelaar als de meer geoefende vindt hier ongetwijfeld zijn gading!

 

Ga rechtstreeks naar ons doorloperaanbod en begin meteen met puzzelen!

Deze artikels vind je misschien ook leuk