Puzzelclub lid worden

Puzzelclub lid worden

Tips & Tricks filippine

Bij een Filippine puzzel, een relatief nieuwe puzzel in de puzzelwereld, ga je op zoek naar de oplossingen in het diagram aan de hand van quizachtige vragen. Wanneer een woord ingevuld is, kunnen de letters van het woord die in een vakje met een nummer staan overgezet worden naar de gelijk genummerde vakjes in de rest van het diagram. Het doel van de puzzel? Het diagram volledig invullen én de oplossing die verstopt zit te vinden.

 

Tips & Tricks filippine


Filippines lenen heel wat variaties uit de opgaven van andere puzzeltypes. Zo is het mogelijk dat een Filippine opgaven bevat die je kan terugvinden in kruiswoordraadsels, maar ook uit cryptogrammen en soms worden er zelfs gekende vertalingen van woorden gevraagd.

 


Tips & Tricks

Om een filippine op te lossen, kan je dezelfde tips toepassen als wanneer je een kruiswoordraadsel of een cryptogram zou oplossen.

 1. Lees grondig
  Net als bij alle andere puzzels geldt ook hier dat je best eerst alle omschrijvingen grondig leest. Ga niet te overhaast te werk, zo gebeuren vaak fouten. Vanaf dat je de hele omschrijvingenlijst hebt doorgenomen kan je naar de volgende stap. Bekijk ook zeker de nummers die tussen haakjes achter de omschrijvingen staan. Als je antwoord uit meerdere woorden bestaat zie je hier hoe lang elk woord is. Dit kan je snel verder helpen!

 2. Wees (niet te) zeker
  Vul als eerste de oplossing in waar je het meest zeker van bent. Je ziet dan dat de letters in de corresponderende vakjes op Puzzelclub automatisch ingevuld worden. Ga dan weer kijken naar oplossingen waar je niet helemaal zeker van bent. Komen de ingevulde letters overeen met wat je in gedachten had? Dan ben je vertrokken en kan je op deze manier de filippine verder oplossen.
  Klopt het niet? Ga dan op zoek naar de correcte oplossing. Je kan altijd je oplossing uitwissen en opnieuw beginnen. 

 3. Schone lei
  Zit je helemaal vast? Dan kan het wel eens helpen om met een schone lei te herbeginnen. Wis je puzzel en begin volledig opnieuw. Het zou zo maar eens kunnen dat je nu plots wel ziet wat je oorspronkelijk over het hoofd hebt gezien. 


Hoe speel je op Puzzelclub?

Wanneer je een omschrijving wil oplossen, kan je deze aanklikken met je muis (op desktop en laptop) of vinger (tablet of smartphone) in de lijst met omschrijvingen. De hele rij wordt dan gearceerd. Ook in het diagram zal je kleuren zien verschijnen.


Je kan direct met invullen beginnen in het vakje met de donkerste kleur. In de pop-up staan de omschrijvingen ook vermeld. Klik in het beginvakje (donkergekleurd) van het antwoord dat je wil invullen en tik de oplossing in.


In het diagram zijn gelijke cijfers gelijke letters. De andere letters met de corresponderende nummers worden automatisch ingevuld als jij een woord invult. Als je oplossing fout was en je nadien een ander woord invult zullen de veranderde letters ook automatisch mee aangepast worden in de corresponderende vakjes.


Als alle antwoorden zijn ingevuld vind je in de verticaal omkaderde kolom een oplossingswoord. Vergeet niet op controle te klikken om te weten te komen of je de puzzel volledig correct hebt ingevuld!


Veel puzzelplezier!


Ontdek het volledige Filippine aanbod hier.

Deze artikels vind je misschien ook leuk