Puzzelclub lid worden

Puzzelclub lid worden

Tips & Tricks Legpuzzel

De legpuzzel, of paspuzzel, kan soms voor moeilijkheden zorgen. Hoe begin je nu precies aan zo’n puzzel, en welke tips kan onze redactie jou meegeven?

 

Tips & Tricks Legpuzzel

 

Allereerst is het interessant om weten dat de moeilijkheid van een legpuzzel wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren: de hoeveelheid zwarte vakjes in het raster, maar ook de hoeveelheid woorden die uit eenzelfde aantal letters bestaat bijvoorbeeld.

Start eens met een van de legpuzzels uit ons aanbod en probeer deze onder de knie te krijgen. Lukt het vlot om er ééntje op te lossen, dan ben je klaar voor de volgende!

Tips & Tricks

  1. Bekijk de woordenlijst met in te vullen woorden goed. Is er bijvoorbeeld maar 1 9-letter-woord in te vullen, ga dan op zoek in het raster naar de enige plek waar je dat woord kan invullen. Er staat standaard al 1 woord ingevuld. Kijk goed welke mogelijkheden er zijn die aan dit woord kunnen passen.

  2. Vanaf dat je één woord hebt kunnen invullen, vertrek je van daaruit verder naar de omliggende vakjes. Welke letters kunnen je verder helpen en hoe lang moeten de woorden zijn? Check je woordenlijst en elimineer de verschillende opties.

  3. Hoe meer woorden je al hebt ingevuld, hoe makkelijker het oplossen wordt. Er is dan vaak nog maar één optioneel woord dat ingevuld kan worden. Twijfel je? Onthoud dan dat de puzzel altijd maar op één manier oplosbaar is. Kom je echt niet uit de plaatsing van twee woorden? Probeer het eerst op de ene manier. Kijk goed wat de volgende mogelijkheden zijn als je voor een bepaald woord kiest. Blijkt het woord dat jij gekozen hebt nadien toch niet correct te zijn en kom je er niet meer uit? Puzzelclub heeft een makkelijke oplossing. Je kan gewoon een ander woord aanklikken als jij het foute woord geselecteerd hebt, je woord wordt dan vanzelf vervangen. Je weet nu alvast zeker waar dat ene woord niét moet komen.

Gedaan dus met dat eindeloze schrappen, en bovendien hoef je bij Puzzelclub tijdens het spelen van een Legpuzzel ook niet meer te typen. De woorden aanklikken terwijl je een vak geselecteerd hebt is genoeg om je woord naar die plaats te krijgen. Ook wordt jouw geselecteerde woord meteen in de lijst geschrapt. Zo behoud jij het overzicht!

Veel puzzelplezier!

Deze artikels vind je misschien ook leuk