Puzzelclub lid worden

Puzzelclub lid worden

Tips & Tricks Zweedse puzzel

Een Zweedse puzzel of ook wel Zweeds raadsel genoemd is niet de gemakkelijkste puzzel die er is. Het puzzeltype is een variant van het kruiswoordraadsel. Toch is het niet per se zo dat je een Zweedse puzzel even gemakkelijk kan invullen als je een kruiswoordraadsel pro bent. Als jij nog tips kan gebruiken voor de Zweedse raadsels moet je verder blijven lezen.

Tips & Tricks Zweedse puzzel

De nummer 1 tip!

De beste tip die iemand je kan geven is om de omschrijving goed te analyseren. Vaak zullen in die omschrijvingen zelf ook hints zitten die je helpen om het juiste antwoord te vinden. Staat er in de omschrijving een afkorting? Dan is de kans groot dat je antwoord ook een afkorting is. Idem dito voor het gebruik van de vergrotende trap, meervoud, een vervoegd werkwoord of andere patronen. Onthoud dat je antwoord dan ook in deze vorm gegeven zal moeten worden.

Analyseer ook de structuur van je omschrijving. Sommige omschrijvingen zullen duidelijk en letterlijk zijn, andere eerder figuurlijk. Als er in de omschrijving ‘met’ gebruikt wordt dan duidt dit op een verbindingswoord.

Hoe speel ik de Zweedse puzzel op Puzzelclub?

Een Zweedse puzzel digitaal invullen is veel makkelijker dan eentje op papier proberen oplossen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat je puzzel online veel overzichtelijker blijft. Je hoeft niet te krabben, als een woord niet blijkt te kloppen kan je het heel simpel weghalen door gebruik te maken van het pijltje met het kruisje op het virtueel toetsenbord.

Op Puzzelclub kan je de Zweedse puzzel op elk toestel invullen. Op desktop, laptop of tablet heb je keuze uit onze grote formaten van de Zweed maar ook de mini formaten kan je hierop spelen. Puzzel jij liever op smartphone, dan bieden onze mini formaten jou maximaal puzzelplezier!

Op je tablet of smartphone gebruik je je vinger om te navigeren, op computer navigeer je met de muis. Druk op een leeg vakje, de omschrijving die gezocht wordt voor die vakjes zal eronder in het zwart verschijnen en de benodigde vakjes voor het woord worden gearceerd in het blauw. Wil je wisselen van horizontaal naar verticaal, klik dan nogmaals op hetzelfde vakje. Het vakje waarin je begint met invullen is donkerder van kleur. Gebruik nu het toetsenbord om de letters in te vullen.

Heb je een foutje gemaakt, gebruik dan het pijltje naar links om je oplossing ongedaan te maken. Wil je de puzzel volledig wissen en opnieuw beginnen, dan druk je op het vernieuwen icoontje. Als je wil controleren of je geen foute antwoorden hebt ingevuld druk je op controle. De software zal de correcte letters groen omranden en de foutieve worden rood. Zit je vast, dan kan je gebruikmaken van de hintknop.

Klik hier om meteen naar het Zweedse puzzel aanbod te gaan.

 

Shortcuts

pijltje links - ongedaan maken
vernieuwen - puzzel wissen en opnieuw beginnen
controle - groen omkaderd is correct, rood omkaderd is foutief
hint - vult een letter in op het vakje waarin je staat
help - opent een hulpscherm

 Veel puzzelplezier!

Deze artikels vind je misschien ook leuk