Puzzelclub lid worden

Puzzelclub lid worden

Nieuw bij Puzzelclub: de digitale legpuzzel!

De Puzzelclub redactie zorgt elke week voor fantastische wedstrijden, uitdagende nieuwe puzzelpakketten én interessante artikels… Achter de schermen werken we al een tijdje aan de introductie van een nieuw puzzeltype. Ja, dat lees je goed, Puzzelclub breidt uit! Sinds januari 2018 vind je naast de 8 al aanwezige puzzeltypes nu ook een nieuwe variant: de legpuzzel!

 

Nieuw bij Puzzelclub: de digitale legpuzzel!

 

Naast de bestaande woord- en cijferpuzzels in ons aanbod die door veel puzzelaars gesmaakt worden, pakken we uit met een volledig nieuwe puzzel. De legpuzzel wordt ook wel eens paspuzzel genoemd. De bedoeling ervan is om de woorden, die in een lijst gegeven zijn, in het diagram te leggen of passen. Je zou hem in zekere zin met een jigsawpuzzel kunnen vergelijken. Alleen moet je nu geen stukjes aan elkaar passen om het plaatje compleet te maken, maar heb je woorden nodig die in elkaar moeten passen om het diagram in te vullen. Het raster van een legpuzzel lijkt op dat van een kruiswoordraadsel, je zal er zwarte vakjes tegenkomen zodat je afhankelijk van het aantal witte vakken kan zoeken welk woord waar moet komen.

 

Puzzelmakers verwarren je graag

Belangrijk om weten is dat er altijd maar één correcte manier is om een legpuzzel in te vullen. De puzzelmaker zal proberen om het de puzzelaar enigszins lastig te maken. Dit doet hij door ervoor te zorgen dat er aan het gegeven woord, of de reeds ingevulde woorden, meerdere andere woorden geplaatst kunnen worden. Je moet dus goed kijken wat de volgende mogelijkheden zijn als je een bepaald woord kiest om aan te vullen. Naarmate de puzzel vordert wordt het oplossen makkelijker, er zijn immers steeds minder woorden in je lijst die je kan gebruiken om aan te vullen. Er is dan vaak nog maar één optie over.

 

Digitaal puzzelen was nooit zo makkelijk!

Om het je makkelijk te maken hebben wij in onze woordenlijst alvast het onderscheid gemaakt in aantal letters. Zo kan jij in één oogopslag zien welke 4-letterwoorden je nog moet invullen en hoeveel 10-letterwoorden je in het raster moet krijgen. Ben jij aan een puzzel begonnen maar heb je geen tijd of zin meer om hem helemaal in één keer op te lossen? Geen probleem, op een later tijdstip kan je verdergaan waar je gestopt was. Absoluut tijdsbesparend!

 

Verschillende moeilijkheidsgraden

Zoals je van Puzzelclub gewend bent zullen we legpuzzels hebben in verschillende moeilijkheidsgraden. Deze graad hangt af van een aantal factoren: de hoeveelheid zwarte vakjes in het raster, maar ook de hoeveelheid woorden die uit eenzelfde aantal letters bestaat.

Heb jij de legpuzzel nog nooit digitaal geprobeerd? Geef hem dan zeker eens een kans. Je zal zien dat het een enorme toevoeging is aan het puzzelaanbod op Puzzelclub.be!

 

Klik hier om rechtstreeks naar het Legpuzzel aanbod te gaan.

Deze artikels vind je misschien ook leuk